Támogatás

A TEKLYNX elkötelezte magát amellett, hogy ügyfelei számára az iparban a lehető legmagasabb színvonalú ügyfélszolgálatot tartsa fent, kiváló napi ügyfélkapcsolattal és műszaki támogatási háttérrel.

Ügyfélszolgálati személyzetünk örömmel megválaszolja termékeinkkel kapcsolatos kérdéseit, vagy elirányítja Önt egy viszonteladónkhoz, hogy szoftvervásárlása a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb lehessen.

A TEKLYNX műszaki ügyfélszolgálati csoportja bármely, a TEKLYNX szoftverek használata során tapasztalt hibajelenségre ajánlanak megoldást. Ide tartoznak például a szolgáltatásokban és funkciókban tapasztalt problémák, a telepítési problémák, az operációs rendszer kompatibilitási problémái, valamint a szoftverrel kapcsolatos hibaüzenetek.

Támogatási ciklus

A TEKLYNX Product Support Life Cycle irányelv egyértelmű és kiszámítható útmutatásokat fogalmaz meg a termék kiadásakor elérhető támogatási lehetőségekre vonatkozóan. Az irányelv alapján előzetes tájékoztatást kap a termék, valamint a termékkel kapcsolatos támogatás elérhetőségével kapcsolatban tervezett változtatásokról, melynek célja, hogy segítsük ügyfeleink és partnereink termékekkel kapcsolatos tervezési döntéseit.

+ Ismerje meg közelebbről

FEL

Műszaki támogatás

Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a műszaki támogatást akkreditált TEKLYNX partnereink biztosítják, ezért javasoljuk, hogy első körben viszonteladójával vegye fel a kapcsolatot. Ha nem ismeri a helyi viszonteladót, kérje régiója TEKLYNX vállalatának segítségét, akik szívesen útba igazítják.

Ha termékét TEKLYNX támogatással együtt vásárolta, azzal közvetlenül is elérheti a TEKLYNX telefonos támogatási központját. Műszaki támogató csapatunk minden kérdésére válaszol szoftverével kapcsolatban, a telepítéstől, a szolgáltatások és funkciók használatához nyújtott segítségen és a kompatibilitási problémákon át egészen a címkék és vonalkódok tervezéséig.

AZ EMEA Technical Support telefonos ügyfélszolgálat angol, holland, francia, német, olasz és spanyol nyelven elérhető.

Megjegyzés: Az alábbi hivatkozáson keresztül a hibakereséshez használható műszaki támogató eszközt éri el. Nem alkalmas támogatás kérésére, de a telepítéssel, termékfunkciókkal, vonalkódszabványokkal és nyomtatási követelményekkel kapcsolatos gyakran ismétlődő kérdésekre itt választ találhat.

+ On-line támogatási eszköz

FEL

Szoftver aktiválása

Ahhoz, hogy megtudja, hogyan aktiválhat egy licencet, töltse le a vonatkozó Aktiválási útmutató dokumentumot az érintett szoftververzióhoz.

A szoftver weboldalon keresztüli aktiválásához látogasson el erre az oldalra: www.teklynx.com/nsp

+ Ismerje meg közelebbről

FEL

Szoftver deaktiválása

Ahhoz, hogy megtudja, hogyan deaktiválhat egy licencet, töltse le a vonatkozó Deaktiválási útmutató dokumentumot az érintett szoftververzióhoz.

+ Ismerje meg közelebbről

FEL

Hardverkulcs

Hardverkulcsa frissítéséhez töltse le a frissítési folyamatot.

FEL